Translate

dinsdag 8 september 2015

Seksslavin schiet IS-commandant dood

Jezidische vrouwen protesteren tegen het geweld dat IS de vrouwen en kinderen aandoet. © ap.


Een jezidische vrouw die door een IS-strijder werd gedwongen tot prostitutie heeft wraak genomen. De vrouw heeft een commandant van de extremistische moslimbeweging doodgeschoten in Mosoel. Dat melden onder meer de Iraakse zender Alsumaria News en deInternational Business Times.

Een zekere 'Abu Anas' zou de vrouw tot sekslavin hebben gemaakt. Hij dwong de vrouw te trouwen met meerdere mannen, die onder zijn leiding stonden, en gebood haar seks te hebben met hen.

Of ze daadwerkelijk ook is getrouwd, is niet geheel duidelijk. Volgens Saeed Manmouzini, een woordvoerder van de Koerdische Democratische Partij, werd ze 'cadeau gedaan' aan de aanhangers van de commandant.

Zaterdag zag de vrouw haar kans schoon om wraak te nemen. In de stad Mosoel greep ze naar een wapen en schoot de leider dood. Volgens Russia Today is het niet duidelijk wat er met de vrouw is gebeurd, nadat ze de commandant doodschoot.

Vervolging
De jezidi's of aanhangers van de Koerdische volksreligie worden door IS vervolgd in Irak en Syrië. Vorig jaar alleen al werden door IS 5.270 jezidi's ontvoerd. In totaal zijn er nog meer dan 3.000 in de greep van de moslimextremisten.

Niet alleen vrouwen maar ook kinderen van de Koerdische minderheidsgroep worden door IS-strijders systematisch verkracht.
Een meisje van 12 dat er uiteindelijk in slaagde om te ontsnappen, vertelde haar verhaal onlangs in de Amerikaanse krant New York Times. Ook zij werd door IS-strijders verkracht omdat ze geen moslima is. Dat was volgens de verkrachter haar straf en lot als 'ongelovige'.

De verkrachter had naar eigen zeggen het recht om haar te mishandelen. Na de verkrachting bad de dader aan het bed waarin het meisje verkracht werd. ,,Door de verkrachting bracht hij me dichter bij God zei hij", vertrouwde het meisje een journalist van de krant toe die een bezoek bracht aan een vluchtelingenkamp.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: