Translate

maandag 21 september 2015

'Rusland verkent met drones slagveld Syrië'

Ter illustratie. © anp.


Rusland is volgens Amerikaanse waarnemers begonnen het slagveld in Syrië te verkennen met behulp van drones. De Amerikaanse bronnen die het persbureau Reuters maandag aanhaalt, konden niet zeggen hoeveel drones.

Rusland overweegt militair ingrijpen om het Syrische regime dat al 45 jaar nauw met het Kremlin verbonden is, te redden van rebellengroepen die voornamelijk uit soennitische extremisten bestaan. Rusland stelt dat het met steun aan de regering van president Bashar al-Assad veel erger voorkomt.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beklemtoonde maandag op bezoek in Rusland dat hij vreest dat de Russische bemoeienis de veiligheid van Israël bedreigt. Netanyahu is bang dat strijdkrachten van beide landen slaags raken.

De gastheer, president Vladimir Poetin, probeerde zijn gast gerust te stellen met de verzekering dat ,,de acties van Rusland in het Midden-Oosten altijd verantwoord zijn''. Netanyahu leek opgelucht na het onderhoud met Poetin. Hij zei dat Israël en Rusland hebben afgesproken militaire actie in Syrië met elkaar te coördineren. Dan kunnen ,,misverstanden tussen de Israëlische en Russische strijdkrachten'' worden voorkomen, aldus Netanyahu.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: