Translate

maandag 21 september 2015

Plattegronden EU-gebouwen door blunder op internet

Op de website van de Regie der Gebouwen was bijvoorbeeld een document te vinden waarin onder meer de beveiliging van de ingangen en de restauratie van het Brusselse Justitiepaleis besproken wordt. © epa.


Plattegronden van Europese gebouwen, gevangenissen en justitiepaleizen in België zijn door een blunder op de website geplaatst van een overheidsdienst. Dat ontdekte de Vlaamse krant De Morgen.

,,In tijden van terreurdreiging is het amper te geloven, maar de grondplannen van verscheidene grote gevangenissen en justitiepaleizen in ons land lagen lange tijd zomaar te grabbel op het internet'', sneert de krant. De gegevens zouden pas offline zijn gehaald toen De Morgen contact zocht met de verantwoordelijke instantie: de Regie der Gebouwen.

Zwaarbeveiligd
Op de website van de vastgoedbeheerder van de overheid stonden ook de gegevens van het nieuwe en zwaar beveiligde Résidence Palace in Brussel. Dat is onder meer bedoeld voor vergaderingen van Europese staatshoofden. De informatie was volgens de krant gewoon via een zoekopdracht op Google te vinden.

De Regie der Gebouwen laat weten dat de informatie per ongeluk online is gezet. ,,Het was niet de bedoeling dat deze pagina voor het publiek toegankelijk was", aldus een woordvoerder van de vastgoedbeheerder.
BronLees ook: Plattegronden Belgische gevangenissen op internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: