Translate

maandag 7 september 2015

Ouders van verwisselde baby willen beide koters houden


Ter illustratie. © thinkstock.


De ouders van een baby, die vlak na de geboorte is verwisseld, willen beide kinderen houden, als hun biologische kindje ooit nog wordt gevonden. De twee kersverse ouders zijn bang dat hun kind in handen is gevallen van mensensmokkelaars, met behulp van de arts die de zwangerschap begeleidde.

Uit een DNA-test blijkt dat de twee niet de ouders zijn van de vier maanden oude Jacob, die ze na de bevalling meekregen in een privékliniek in El Salvador. ,,Ik houd ontzettend veel van hem en als de moeder niet gevonden kan worden dan zijn wij zijn ouders'', zegt moeder Mercedes Casanellas tegen MailOnline.

Mercedes en haar Britse man Richard Cushworth proberen nu uit te vinden wat er met hun biologische zoon is gebeurd. Het stel is bang dat het kind in handen is gevallen van mensensmokkelaars en dat de verwisseling lang van te voren gepland is. Alejandro Guidos, de behandelend arts ten tijde van de zwangerschap, is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de babywissel. Hij was als enige op de hoogte van het reisschema van Richard, die tijdens de geboorte in het buitenland zat.

Geboorte
De baby zou rond 20 juli geboren worden. Vijf weken daarvoor, net op het moment dat Richard op reis was, zei de arts dat ze de baby nu moesten halen, een noodgeval.

De hoogzwangere vrouw werd in allerijl overgebracht naar het Centro Ginecologico in El Salvador. Daar onderging ze een keizersnede, 35 weken zwanger. ,,Na de ingreep heb ik mijn zoontje even gezien, daarna kreeg ik een slaapmiddel'', vertelt Mercedes. ,,De volgende ochtend werden alle baby's binnengebracht maar die van mij was er niet bij. Ik vroeg aan de zusters 'waar is mijn baby?', en er werd gezegd dat hij er zo aan kwam.''

Anders
Rond de middag was het dan eindelijk zo ver. Toen Mercedes de baby in haar handen had viel het haar direct op dat hij er anders uit zag. ,,Zijn huid was donkerder en hij had veel meer haar. Ook zijn neus en wenkbrauwen zagen er anders uit'', beschrijft ze. ,,Ze vertelde me dat het kwam omdat alles nog opgezwollen was, het zou snel wegtrekken.'' Dat gebeurde niet. Toen ook familieleden van het stel opmerkte dat het kind er 'anders' uitzag sloeg de twijfel toe.

Na twee maanden besloot het echtpaar een DNA-test te doen. Er werd genetisch materiaal naar twee verschillende laboratoria in de Verenigde Staten gestuurd. De uitslag was duidelijk. Er was 0% kans dat Mercedes of Richard de moeder of vader waren van het jongetje dat ze al twee maanden onder hun hoede hadden.

Als laatste hoop hebben de jonge ouders een oproep gedaan aan de in totaal 10 vrouwen die op dezelfde dag in het ziekenhuis bevallen zijn om mee te werken aan een DNA-test. Over een paar weken worden de resultaten verwacht.

Onderzoek
De autoriteiten doen onderzoek naar de zaak en hebben alle documenten en videobeelden met betrekking tot het incident en de arts Alejandro Guidos opgevraagd.
Bron
Lees ook: Ouders verwisselde baby hebben eigen kindje eindelijk terug

1 opmerking:

  1. Is het wel een arts of is het een crimineel die zich voor arts uitgeeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: