Translate

donderdag 10 september 2015

Ouders vallen kleuterjuf aan: Zij heeft zoontje opgehangen

Een dertigtal vrouwen heeft donderdag geprotesteerd voor kleuterschool De Bijtjes in Antwerpen. De moeder van een vijfjarig jongetje beweert dat een kleuterjuf haar zoontje vorige week heeft geslagen en opgehangen aan een touw, omdat hij niet in de rij wilde staan op de speelplaats. De woordvoerster van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen veegt de beschuldigingen van tafel.

Het jongetje had vorige week vrijdag verwondingen aan de hals opgelopen op het einde van de pauze. Toen dat bij de rijvorming werd vastgesteld, werden zijn wonden onmiddellijk verzorgd en werden ook de ouders op de hoogte gebracht.

,,Maandag zijn ze op gesprek gekomen en daarna hebben ze bij de politie een klacht ingediend tegen een leerkracht. Op basis van de info die we hebben, was de betrokken leerkracht in overleg met collega's en dus niet aanwezig op de speelplaats waar het incident zich voordeed. We zijn even bezorgd als de ouders over hoe dit kon gebeuren. Verder onderzoek moet dit uitwijzen", zegt Joke Cortens, woordvoerster van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Protest aan schoolpoort
De moeder plaatste op haar facebookpagina foto's van de verwondingen en zei dat de juf haar zoontje 'gemarteld' heeft. ,,Omdat hij niet in de rij wilde staan, werd hij geslagen en daarna opgehangen aan een touw'', zo schrijft ze. ,,Ik zal er alles aan doen dat die juffrouw haar baan kwijtraakt'', aldus de moeder.

Ze riep ook op om vandaag aan de schoolpoort te komen protesteren. ,,De schooldag was vrij rustig gestart. Ouders met vragen werden opgevangen. Rond 9.15 uur is de moeder met een dertigtal vrouwen naar de school gekomen. De directeur heeft de groep ontvangen aan de schoolpoort en uitgenodigd voor een gesprek. Daar wilden ze niet op ingaan. Stedelijk Onderwijs hoopt alsnog op een serene dialoog met de ouders. Het onderzoek loopt verder'', zegt Joke Cortens.

De juf wordt niet geschorst.De moeder plaatste verschillende foto's van haar verwonde kleuter op Facebook. © Facebook.


Bron: video

3 opmerkingen:

 1. Het verhaal lijkt absurd, totdat je de verwonding aan de hals ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is dit met zo'n ty wrap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien even wat verder doorvragen bij het jongetje over wie het nu heeft gedaan.
  Uit de hand gelopen kinderspel?

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: