Translate

zaterdag 19 september 2015

Kruipende vluchtelingenbaby stuit op gesloten grens

© EPA.


Een foto van een kindje. Moederziel alleen tegenover een politiemacht. Speentje in, slabbetje om en een brandschoon pyjamaatje aan. Het is alsof het baby'tje vlak voor het avondeten aan zijn ouders' aandacht is ontsnapt, uit zijn warme woning is gekropen om toevallig bij de Turks-Griekse grens uit te komen. De persfoto, die vandaag in de media verscheen, doet de waarheid weinig eer aan.

Buiten beeld - maar in de nabijheid van dit schattige kindje - staan, zitten en liggen honderden vluchtelingen die uit angst voor de meest gruwelijke oorlogsdaden huis en haard in Syrië hebben moeten verlaten en in onzekerheid verkeren of ze ergens anders een toekomst hebben en of ze ooit kunnen terugkeren naar hun geboortegrond.

De plek waar het kindje op het harde asfalt kruipt richting de ogenschijnlijk ontspannen agenten is een ventweg langs de snelweg bij de Turkse stad Edirne, vlakbij de grens met Griekenland en Bulgarije. Op die plek werden vrijdag vele vluchtelingen tegengehouden door de Turkse wetsdienaren tijdens hun gevaarlijke tocht naar een veilig en warm nieuw thuis.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: