Translate

zaterdag 19 september 2015

Kostbare zoektocht Maddie McCann opnieuw verlengd

De ouders van de destijds 3-jarige Madeleine McCann. © epa.


De toch al zeer kostbare zoektocht naar het sinds 2007 vermiste Engelse meisje Madeleine (Maddie) McCann wordt opnieuw verlengd. Daarvoor heeft de Britse overheid nog eens 2 miljoen pond (2,5 miljoen euro) gereserveerd.

Het onderzoek heeft de Britse overheid al bijna 14 miljoen euro gekost. De peuter verdween uit een vakantieappartement in Portugal, terwijl de ouders even verderop uit eten waren. Sindsdien is het een van de bekendste vermissingszaken ter wereld.

Volgens onderminister Michael Bates van Binnenlandse Zaken is de 2 miljoen pond bedoeld voor de rest van het jaar, meldt The Independent vrijdag. Madeleine's ouders Kate en Gerry hebben laten weten 'buitengewoon dankbaar' te zijn voor de toewijzing van het geld.

De gelden komen uit een speciale begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zei Bates, naar aanleiding van kamervragen.

De destijds 3-jarige Madeleine verdween in 2007, waarop de Portugese politie een onderzoek startte. Hoewel de ouders in eerste instantie werden verdacht, bleken zij in 2008 niets met de verdwijning te maken te hebben. Niet lang daarna werd de zaak gesloten, maar de ouders huurden detectives in. Scotland Yard begon daarop een eigen onderzoek en de Portugese politie heropende de zaak in 2013. Beide onderzoeken lopen nog.
Bron

1 opmerking:

  1. Jammer dat de zaak nog steeds niet is opgelost. De ouders blijven zo toch hopen dat hun dochtertje nog leeft en gevonden zal worden. Dat kan ik wel begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: