Translate

donderdag 10 september 2015

IS waarschuwt vluchtelingen met foto verdronken peuter


De begrafenis van Aylan © afp.


Islamitische Staat (IS) waarschuwt Syriërs en Libiërs dat ze een gevaarlijke doodzonde begaan door te vluchten. In Dabiq, het Engelstalige magazine van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) dat woensdag, staat de beroemde foto van de verdronken peuter Aylan met daarboven 'Het gevaar van het verlaten van de islamlanden'.

Het online tijdschrift van IS is berucht om de verregaande uitspraken en hatelijke toon. Nu geven de makers de stromen vluchtelingen ervan langs die over de Middellandse Zee naar Europa reizen. ,,Ze zetten het leven en de ziel op het spel van degenen die ze in de geest van de sharia zouden moeten opvoeden - hun kinderen. Ze offeren hen op tijdens de gevaarlijke reis naar de landen van de oorlogszuchtige kruisvaarders met hun atheïstische en immorele wetten."

Volgens IS zijn de vluchtelingen uit de oorlogsgebieden Syrië en Libië op weg naar verfoeide westelijke landen. Daar komen ze met hun gezinnen bloot te staan aan 'ontucht, sodomie, drugs en alcohol', aldus het magazine. Daardoor zullen ze de taal van de Koran vergeten, afvallig worden en zelf hun terugkeer naar het kalifaat onmogelijk maken. ,,Het vrijwillig verlaten van islamitische landen voor ongelovige landen is een grove zonde, het opstapje naar het moment waarop jullie kinderen en kleinkinderen de islam inruilen voor het christendom, atheïsme of liberalisme", schrijft Dabiq.

De 3-jarige Syrische peuter Aylan verdronk vorige maand voor de kust van Turkije met zijn moeder en broertje toen het bootje waarin hij zat omsloeg. Met de vader was het gezin op weg naar Griekenland. Ze maken deel uit van de grote stromen vluchtelingen die deze zomer het geweld in het Midden-Oosten ontvluchten en naar Europa willen reizen.
Bron
Lees ook: Situatie Hongaarse grenzen 'rampzalig': regen en zieken

2 opmerkingen:

Laat een reactie achter: