Translate

vrijdag 11 september 2015

Hongarije gaat 'opstandige' migranten arresteren

De Hongaarse premier Viktor Orban (rechts) met Europarlementariër Manfred Weber. © epa.


Hongarije gaat vluchtelingen die illegaal de grens oversteken vanaf volgende week dinsdag arresteren. Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban vrijdag aangekondigd.

De afgelopen weken zijn duizenden asielzoekers door Hongarije getrokken om het noorden en westen van Europa te bereiken.

Orban, fel tegenstander van het opnemen van vluchtelingen, wil strengere maatregelen treffen tegen de stroom aan vluchtelingen en laat momenteel een hek bouwen langs de grens met Servië. ,,We worden geconfronteerd met een opstand onder migranten. Ze hebben treinstations bezet, weigeren vingerafdrukken te geven en willen niet meewerken met de autoriteiten'', aldus Orban.

Dit jaar zijn tot nu toe ruim 170.000 migranten de grens met Hongarije overgestoken. De meesten proberen registratie te voorkomen uit angst dat ze in Hongarije moeten blijven of later naar dat land worden teruggestuurd. Ze hebben hun hoop vooral gevestigd op een onderkomen in Duitsland, dat zijn grenzen tijdelijk heeft opengesteld.

Oostenrijkse snelweg
Oostenrijk maakte vrijdagmorgen bekend dat de snelweg die van de Hongaarse grens bij het dorp Nickelsdorf naar Wenen loopt, is afgesloten. Omdat er migranten op de weg lopen wordt de situatie volgens autoriteiten te gevaarlijk. Volgens Oostenrijkse media zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ongeveer 5000 migranten in Nickelsdorf aangekomen.

De Oostenrijkse spoorwegen legden donderdag al de treinverbinding Wenen - Boedapest stil en laten ook geen regionale treinen meer naar de Hongaarse grens gaan.
BronLees ook: Oostenrijk sluit snelweg vanaf grens Hongarije
Lees ook: Nederland blijft uitzetten naar Hongarije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: