Translate

dinsdag 15 september 2015

Geschreeuw van haar baby haalt vrouw uit coma

Shelly Cawley uit de Amerikaanse staat North Carolina had net een spoedkeizersnede achter de rug. Baby Rylan kwam gezond ter wereld maar door een bloedprop belandde haar moeder in coma. Shelly dreigde de volgende ochtend niet halen. Maar toen schreeuwde haar baby uit volle borst en werd de jonge mama opnieuw wakker.

Echtgenoot Jeremy Crawley herinnert zich nog goed hoe hulpeloos hij zich vorig jaar in september voelde aan het ziekenhuisbed van zijn vrouw op de intensive care. ,,De artsen hadden alles gedaan wat ze konden", vertelt hij aan People. ,,Het was duidelijk dat we haar zouden verliezen."

Baby Rylan maakte het daarentegen uitstekend en lag enkele verdiepingen lager rustig te slapen. Dat bracht verpleegster Ashley Manus op een idee. ,,Wij zijn voorstander van huid-op-huidcontact", aldus Manus. ,,Het is goed voor de baby en de mama. Volgens ons zou het geen kwaad kunnen om het ook eens in deze kritieke situatie te proberen."

Baby Rylan werd op de borst van haar moeder gelegd. ,,Diep van binnen hoopte ik dat Shelly er nog steeds was en haar dochtertje kon voelen en horen zodat haar moederinstinct ervoor zou kunnen zorgen dat ze ontwaakte", verklaart de verpleegster aan People.

Artsen vertelden aan echtgenoot Jeremy dat het aan zijn vrouw was om te vechten. De verpleging was ervan overtuigd dat Shelly weer zou bijkomen als de baby huilde. Rylan lag er echter zo vredig bij dat ze al snel in slaap viel.


,,We kietelden haar en knepen zachtjes in haar lichaampje", doet Jeremy uit de doeken. ,,Het duurde tien minuten om Rylan een schreeuw te laten uitbrengen", aldus de man.

Ongelofelijk maar het werkte. Rylan redde het leven van haar moeder. Jeremy krijgt nog steeds kippenvel wanneer hij terugdenkt aan dat moment. ,,Dankzij het gehuil vocht Shelly voor haar leven. Ik had mijn vrouw terug." Ook de jonge mama herinnert zich nog haarfijn het ogenblik waarop ze haar kind voor het eerst zag. ,,Ik weet nog dat ik naar Rylan haar gezichtje keek en dat ik haar de mooiste baby ter wereld vond", vertelt ze.
Jeremy, Shelly, Rylan en de medische staf een jaar later. © Carolinas HealthCare System NorthEast.

Het zou nog een week duren voordat Shelly volledig uit coma was en haar baby voor de eerste maal kon vasthouden. De moeder en dochtertje stellen het ondertussen goed zonder verdere complicaties. ,,Het is een wonder, er zijn geen andere woorden voor", meent verpleegster Manus.

Een jaar na haar wonderlijke wederopstanding heeft het gezin de eerste verjaardag van Rylan gevierd. Jeremy en Shelly hebben ook de tijd genomen om de verpleging van het ziekenhuis uitgebreid te bedanken.

En later wanneer Rylan een grote meid is, krijgt ze te horen hoe ze het leven van haar moeder heeft gered.

1 opmerking:

Laat een reactie achter: