Translate

dinsdag 29 september 2015

Belgische tweeling schrok wakker tijdens moordpoging


Rijke erfgename probeerde slapende tienerdochters te doden

Moeder Mireille met haar twee dochters. © Beeldbewerking: HLN.be.


De Belgische Mireille Gram, geboren in Breda en dochter van de rijke zakenman Tony Gram, wordt ervan verdacht dat ze zondagnacht haar 14-jarige tweeling geprobeerd heeft te vermoorden. De twee meisjes lagen op dat moment te slapen. Volgens de Belgische politie stuurde de vrouw zondagavond haar kindermeisje naar huis. Om twee uur 's nachts liep ze met een mes de slaapkamer van haar dochters in. De moordpoging mislukte, maar een van de meisjes raakte zwaargewond.

Mireille (48) zou de kinderoppas zondagavond na het eten naar hebben huis gestuurd. Haar twee dochters gingen vervolgens slapen, zoals altijd met zijn tweeën op één kamer. De erfgename moet een paar uur op haar plan gebroed hebben, want ze zou pas rond twee uur 's nachts, bewapend met een mes, de slaapkamer van de meisjes in zijn gelopen.

Een van dochters zou wakker zijn geworden toen haar moeder haar keel probeerde door te snijden. Ze schreeuwde, en maakte zo haar zusje wakker. De twee wisten te ontsnappen en belde de nanny. Deze waarschuwde op haar beurt de politie die snel ter plaatse was en de moeder in de woning kon arresteren. De meisjes, waarvan een zwaargewond, werden naar het ziekenhuis gebracht. Het gewonde meisje is maandagochtend geopereerd en haar toestand is inmiddels stabiel.

Ex-man
Tegen buren en kennissen zou Mireille, geboren in Breda, onlangs nog haar gal hebben gespuwd over de man die haar had verlaten, de vader van haar kinderen. ,,Hij is ervandoor met mijn miljoenen en met één van mijn vriendinnen", zou ze regelmatig hebben geroepen. Hoewel Mireille met haar echtgenoot Danny en hun tweelingdochters ooit een gelukkig en welvarend gezin vormde, was dat de laatste tijd wel anders. De twee waren al even uit elkaar. Mireille bleef met haar dochters in een door haar vader gefinancierd huis.

Mireilles vader Tony Gram verdiende een fortuin door het tassenmerk Kipling te kopen en te verkopen. Twee kéér, overigens. Zijn vermogen wordt geschat op 168 miljoen euro, wat hem een van de rijkste Belgen maakt.

Postnatale depressie
Dat dochter Mireille haar kinderen zou hebben geprobeerd te vermoorden, komt niet als een volledige verrassing. De vrouw was al vele jaren ziek en probeerde in het verleden haar dochters al eens te verdrinken. De moordzucht zou het gevolg zijn van een postnatale depressie. Mireille was overigens in behandeling voor haar psychische problemen.

De vrouw zit vast en is voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze wordt verdacht van poging tot moord. De twee dochters verblijven nog in het ziekenhuis en worden opgevangen door familie.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: