Translate

vrijdag 28 augustus 2015

Vierde bloedmaan én supermaan: einde der tijden?

Een bloedmaan in 2014 boven Vietnam © epa.


De volle maan op 28 september wordt zowel de lichtste als de donkerste van het jaar. Er is dan niet alleen een zogenoemde supermaan te zien, maar ook een totale eclips, gevolgd door een bloedmaan. Het is al de vierde keer dat zoiets gebeurt sinds april vorig jaar, wat volgens sommigen een teken is van een naderende apocalyps.

Volgende maand staat de maan extra dicht bij de aarde, wat leidt tot een zogenoemde supermaan, die extra fel zal oplichten. Kort daarna volgt een complete verduistering omdat de aarde tussen de zon en de maan komt te staan.

Tijdens de eclips zal de maan langzaam een rode kleur krijgen, een gevolg van de kromming van de zonnestralen rond de aarde. Zo'n rode maan wordt ook wel een bloedmaan genoemd.

Apocalyps
Het wordt al de vierde bloedmaan sinds april 2014, volgens aanhangers van de zogenoemde 'Bloedmaanprofetie' een voorteken van het einde der tijden.

Sommigen zijn er ook van overtuigd dat de bijzondere 'superbloedmaan' zal leiden tot springtij en overstromingen. Ze beweren ook dat de afwijkende getijden voor aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zullen zorgen.

Volgens het Britse agentschap voor getijden en zeeniveau zal de vloed misschien iets hoger zijn dan normaal, maar zeker niet een paar centimeter hoger dan de hoogste getijden van de afgelopen twintig jaar.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: