Translate

vrijdag 21 augustus 2015

Strandweer en stevig onweer domineren weekend

© anp.


Het ziet er dit weekend prima uit. In heel het land schijnt de zon uitbundig en op wat wolkensluiers na is er het grootste deel van het weekend weinig bewolking. De temperatuur loopt op van 24 graden in het Waddengebied tot plaatselijk 28 graden in Limburg.

Zaterdag schijnt de zon uitbundig en soms trekt wat sluierbewolking over het land. Een matige zuidoostenwind voert warme lucht aan en voorkomt dat er een zeewind op kan steken. Ook op de stranden wordt het dus warm, resulterend in hoge strandweercijfers. Het wordt 26 graden op de Wadden, 28 langs de westkust en 29 in het zuiden en zuidoosten. Lokaal kan de tropische 30 graden bereikt worden. Grootste kanshebber hierop is Zeeuws-Vlaanderen.

Zondag is er wederom veel zon. Wel neemt de wind toe waardoor de watersporters meer aan hun trekken kunnen komen. In de middag kan de oost tot zuidoostenwind wel vlagerig en krachtig zijn boven het IJsselmeer en het rond de Wadden.

Grote kans op onweer
In de loop van zondagmiddag zien we vanuit het zuiden de bewolking toenemen. De temperatuur is dan wel in het weer opgelopen tot ruim boven de 25 graden. Tegen de avond volgen buien die best wel eens stevig kunnen gaan uitpakken. De kans op onweer is groot en lokaal kan er flink wat water vallen. Vooral recreanten in het zuiden wordt aangeraden zondag de weersverwachting goed in de gaten te houden.

De buien trekken in de avond over het land verder naar het noorden. Waarschijnlijk verliezen ze aan intensiteit naarmate ze verder noordwaarts trekken. Het duurt tot middernacht voordat de buien het noorden hebben bereikt.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: