Translate

donderdag 27 augustus 2015

Ratten bijten couveusebaby dood in Indiaas ziekenhuis


© YouTube.


Een tien dagen oude baby is volgens zijn ontroostbare ouders op een gruwelijke manier aan zijn einde gekomen in een ziekenhuis in de Indiase plaats Guntur. Het kindje zou op de couveuseafdeling door ratten zijn aangevallen tot de dood erop volgde. De directeur van het hospitaal zegt dat het jongetje overleed aan de complicaties van een ingreep. ,,Er waren inderdaad wat knaagdieren, maar daardoor is het kleintje niet overleden.''

Volgens de ouders moesten ze dagenlang smeken om de ratten weg te krijgen van de afdeling waar hun zieke baby werd verpleegd. ,,De ratten knabbelden aan het linkeroogje, gezichtje, borstkas en handjes van onze baby toen hij in de couveuse lag'', vertelde de moeder aan Indiase media. De Britse tabloids The Sun en Times kregen lucht van het drama en brachten het opmerkelijke nieuws donderdag.

Passief
De moeder van de overleden baby wijst met een beschuldigende vinger naar de artsen. Volgens Chavali Lakshmi deden artsen niets om de opdringerige knaagdieren te verwijderen. En ze zouden de 'aangevreten' baby gewoon in zijn bedje hebben laten liggen in een plas bloed. De moeder: ,,Dagen voor zijn dood hadden ratten al van de teentjes van mijn baby gegeten. Ook toen bleef het medisch team passief. Er gebeurde helemaal niets''.

Haar man, Nagaraju, zei het volgende over de gruwelijke dood van zijn kindje. ,,Een week geleden zagen we het gevaar al en vroegen we het personeel om onze zoon te redden. Maar we werden niet serieus genomen''. Tot overmaat van ramp kreeg de vader, zo beweert hij, te horen dat het allemaal niet zo erg was, omdat ze al een zoon van twee hebben.

Opschudding
De zaak zorgt intussen voor de nodige opschudding in heel India. Voor het ziekenhuis in de stad Guntur hebben mensen geprotesteerd tegen de kennelijke wantoestanden daar. Indiase ministers hebben al aangedrongen op een onderzoek naar de handelwijze van het hospitaal. Dat wordt momenteel gedaan. Verder zijn drie personeelsleden van de afdeling waar de baby lag geschorst.

Chandrababu Naidu, minister-president van de staat Andhra Pradesh waar Guntur ligt, stuurde de volgende tweets de wereld in. 'Ik ben geschokt te vernemen dat een baby gestorven is nadat hij gebeten werd door ratten in het ziekenhuis van Guntur' en 'Drie mensen werden geschorst. Er is een onderzoek op niveau van het ministerie ingesteld. Ze zijn gewaarschuwd. Dit kan niet opnieuw gebeuren'.

De baby werd in de plaats Vijayawada geboren en kort daarop in een ziekenhuis in Guntur geopereerd. De boreling had tijdens die ingreep een infectie aan de urinewegen opgelopen. De directeur van het ziekenhuis zegt dat het kind niet overleden is aan de gevolgen van de rattenbeten maar door complicaties na de ingreep.

Let op! De onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

1 opmerking:

  1. Wat een verschrikkelijke gebeurtenis vooral omdat dit plaats vindt in een ziekenhuis van een land dat zeker geen onderontwikkeld land is. Dat het personeel de klachten van de ouders genegeerd heeft is ronduit misdadig.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: