Translate

dinsdag 11 augustus 2015

'Oorzaak fatale bungeejump was miscommunicatie'


© ANP.De Nederlandse toeriste die maandagavond om het leven kwam bij een ongeluk tijdens het bungyjumpen vanaf een brug in Noord-Spanje zou slachtoffer zijn geworden van een communicatiefout.

De tiener sprong van een brug bij Cabezón de la Sal en maakte een val van ongeveer 40 meter. Ze kwam in de droge bedding van de rivier Ceceja terecht.

Volgens de Belgische reisorganisatie FlowTrack Travel, die een lokaal bedrijf had ingeschakeld voor het uitstapje, is miscommunicatie het meisje noodlottig geworden. ,,Een medewerker van het bedrijf zei, terwijl hij nog niet klaar was haar vast te maken: maak je geen zorgen, gewoon springen. Toen sprong ze. De medewerker probeerde het touw nog te pakken,'' vertelde de woordvoerder aan de Spaanse krant. Hij sprak van een vreselijk ongeluk waar niemand schuld aan heeft.

Camping
Het ongeluk gebeurde in het noorden van Spanje, ongeveer 40 kilometer van de stad Santander. Het meisje verbleef op een camping in de omgeving. Met een groep mensen ging ze naar de brug voor de bungeejump.

In juli van dit jaar was er elders in Spanje ook al een dodelijk ongeluk tijdens een bungeejump. In de stad Granada, in het zuidoosten van het land, kwam een 23-jarige Britse vrouw bij haar sprong met het hoofd tegen de zijkant van een brug. Hulpdiensten konden haar niet meer redden.
Bron
Lees ook : 'Beschuldigingen van doodslag na bungeejump'
Lees ook : Verbijstering na fatale sprong Vera Mol

1 opmerking:

Laat een reactie achter: