Translate

zaterdag 1 augustus 2015

Onderzoekers vangen enorme python in Everglades


Onderzoekers van de Universiteit van Florida hebben begin deze maand een enorme Birmese python (tijgerpython) gevangen in de Everglades. De vrouwelijke wurgslang bleek iets meer dan 5,5 meter lang en woog 60 kilogram. Het is mogelijk de op een na langste python die ooit gevangen werd in het nationale park, dat met een enorme populatie kampt.

De tijgerpython is geen inheemse diersoort in Florida, maar werd geïmporteerd als exotisch huisdier. Tegenwoordig zouden er duizenden in het wild leven. Dit enorme exemplaar van 5,5 meter werd volgens TIME op 9 juli langs een populair wandelpad in het park gevangen. De langste python die er ooit gevonden werd was 5,6 meter lang.

,,Ze werd geëuthanaseerd volgens het standaard protocol", zei Tylan Dean van het U.S. Geological Survey (USGS) tegen ABC News. ,,Voor de euthanasie, hielden we een training met enkele medewerkers van de National Park Service en stagiairs van USGS om te leren omgaan met het verwijderen van uitheemse soorten, waaronder pythons."
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: