Translate

zaterdag 29 augustus 2015

Medewerker kinderbescherming Mexico verkocht baby's

Een medewerker van de Mexicaanse kinderbescherming wordt ervan verdacht tenminste negen baby's van drugsverslaafde moeders te hebben afgepakt, om de kinderen te kunnen doorverkopen voor tussen de 4.500 en 8.000 euro per stuk. De man de baby's aan paren aan die heel graag een kind wilden adopteren.

Volgens Raul Ramirez, medewerker van de mensenrechtencommissie in de Mexicaanse staat Sonora, werden jarenlang kinderen verkocht en is het heel goed mogelijk dat het om veel meer dan negen baby's gaat.

De 30-jarige Vladimir Arzate is hoofdverdachte in de zaak. Hij werkte voor de afdeling Kinderbescherming op het kantoor van de openbare aanklager in de staat en had de bevoegdheid om kinderen bij hun moeders weg te halen, als bleek dat die niet voor hun baby konden zorgen. Arzate zou samen hebben gewerkt met een dokter, die valse geboortebewijzen maakte met daarop de namen van de betalende adoptieouders. Die wilden op deze manier strenge en ingewikkelde adoptieregels omzeilen.

De zwendel kwam aan het licht, nadat biologische ouders navraag hadden gedaan naar hun kinderen. Naast Arzate zijn ook meerdere adoptieouders in staat van beschuldiging gesteld, vanwege het illegaal adopteren van de baby's. Inmiddels zijn drie gestolen kinderen opgespoord.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: