Translate

donderdag 27 augustus 2015

Koppel trouwt bij standbeeld op de zeebodem bij Florida

Een foto van de trouwplechtigheid. © afp.Een Amerikaans stel is dinsdag getrouwd op de zeebodem vlak voor de kust van Florida. Een beeld dat daar al vijftig jaar staat was getuige van de plechtigheid.

Kimberly Triolet en Jorge Rodriguez trouwden onder het 'Christ of the Deep'-standbeeld, dat op zo'n 8 kilometer voor de kust van Florida onder water staat. De trouwambtenaar gebruikte een onderwaterschrijfbord voor het uitwisselen van de geloften ten overstaan van vrienden en andere duikers.

Kimberly: ,,Het is fantastisch om te kunnen trouwen bij het Christusbeeld op diens vijftigste verjaardag en we komen zeker terug voor onze vijftigste trouwdag om hier opnieuw te duiken. Een foto kan niet beschrijven hoe mooi het is en het is iets wat zeker op ieders bucketlist zou moeten staan."

Replica
Het bijna drie meter hoge Christusbeeld is op 25 augustus 1965 onder water geplaatst. Het werd het symbool van het John Pennekamp Coral Reef State Park, het eerste Amerikaanse onderwaterreservaat. Het is een replica van de Italiaanse Cristo degli abissi, die sinds 1954 onder water staat bij San Fruttuoso.

Het beeld wordt tevens gezien als een symbool voor vrede en onderling begrip. Bezoekers komen vanuit de hele wereld om het te zien tijdens het snorkelen, duiken of varen.
Bron : video

1 opmerking:

Laat een reactie achter: