Translate

maandag 3 augustus 2015

Jihadist werd door IS opgepakt als spion: Ik ben opgelicht

Verleid door de belofte van het krijgen van vier vrouwen en een dure wagen, sloot Ebrahim B. zich aan bij Islamitische Staat (IS). Zijn droom viel al snel in duigen. In Syrië werd hij door de terreurorganisatie aangezien voor een spion en opgepakt. Toen volgde de hel. Hij doet zijn verhaal tegen The Independent.

Ebrahim B. werd wakker geschud door de brute realiteit van IS in augustus vorig jaar. Opgesloten in een bloederige cel in één van de executiecentra van de terreurbeweging ergens in Syrië, werd de Duitse Tunesiër verplicht om te horen hoe een medegevangene werd onthoofd.

,,Het klonk zoals een kat die wordt overreden", herinnerde hij zich. Later dumpten de beulen het verminkte lichaam van de gevangene in zijn cel. Het afgehakte hoofd lag op de borstkas. Net zoals Ebrahim werd de onfortuinlijke gevangene ervan verdacht een spion te zijn.

Wonder boven wonder
Ebrahim B. was de volgende in de rij maar wist wonder boven wonder te ontsnappen. Hij vluchtte terug naar Duitsland, het land waar hij maanden geleden werd gerekruteerd als enthousiaste nieuwe strijder. Daar gaf hij zich over aan de autoriteiten. Maandag verscheen hij voor de rechtbank in het Duitse Celle.

,,Ik verkies een gevangenis in Duitsland boven 'vrijheid' in Syrië", vertelde Ebrahim B. eerder deze maand aan de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. ,,Islamitische Staat heeft niks te maken met de Islam."

Vals
De man werd in zijn woonplaats Wolfsburg gerekruteerd door Yassin Ousaiffi, die momenteel in Syrië actief is als shariarechter. Ebrahim B. omschrijft hem als een 'valse' prediker. Hij werd als strijder gelokt met de belofte dat hij vier vrouwen en een dure wagen zou krijgen. ,,Wees eerlijk, wie zou er geen vier vrouwen willen?".

De man heeft toegezegd om deze week in de rechtbank alles over zijn beproeving uit de doeken te doen. De voormalige jihadist wil zijn proces gebruiken om de wereld te vertellen hoe hij werd bedrogen door IS. ,,Ik ben opgelicht."


Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: