Translate

zondag 23 augustus 2015

Jihadi John ongesluierd in video: Ik kom naar Engeland

Een nieuw filmpje van de vermoedelijke IS-beul Jihadi John circuleert op het internet. De Syriëstrijder is voor het eerst ongemaskerd in de woestijn te zien. In het filmpje zweert de vermoedelijke dader van minstens zeven onthoofdingen dat hij mensen zal blijven onthoofden. Ook zegt hij terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk.

De Britse krant Daily Mail beweert zondag de eerste beelden van het gezicht van de de beul te hebben bemachtigd. De site van de krant geeft een fragment van 8 seconden vrij, maar Daily Mail zou ook een langer filmpje hebben bekeken waarin Jihadi John plechtig zweert dat hij zal blijven onthoofden. De bekende beul kijkt in de camera terwijl hij zijn naam Mohammed Emwazi zegt. Daar voegt hij aan toe: ,,Ik zal snel naar Engeland terugkeren en daar doorgaan met onthoofden. Ik hak alle zondaars hun hoofd af!"

Dit korte filmpje werd twee maanden geleden gefilmd met een smartphone in de Syrische stad Deir Ezzor, die onlangs door IS werd ingenomen. Een expert in gezichtsherkenning analyseerde de beelden en zegt overtuigd te zijn dat het om Jihadi John gaat. Het filmpje werd bemachtigd door rebellen van IS, die stuurden het naar een collega in Bulgarije.

Mohammed Emwazi
In februari werd Jihadi John als de 27-jarige Londenaar Mohammed Emwazigeïdentificeerd. Deze IS-strijder zou onder andere de Japanse gijzelaar Kenji Goto eind januari om het leven hebben gebracht.

Jihadi John is een van de bekendste voortvluchtige personen ter wereld. De Verenigde Staten plaatsten een prijs van 10 miljoen dollar op zijn hoofd. Hij werd de bekendste Syriëstrijder ter wereld nadat hij de Amerikaanse gevangene James Foley had onthoofd in een woestijn in Syrië.

Dit was de eerste van de vele bloederige executies van westerlingen in Syrië in een periode van vijf maanden. Zo was Jihadi John ook te zien in een onthoofdingsfilmpje van minstens 17 Syrische soldaten.
Bron : video

1 opmerking:

  1. Goed dat hij durft te komen. Hij is banger voor ISIS dan voor het gerecht in Engeland, omdat hij weet dat er geen doodstraffen hier worden opgelegd. Ik hoop dat ze voor hem speciaal een wet zullen maken, zodat hij opgeknoopt kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: