Translate

dinsdag 11 augustus 2015

Internetgigant Google gaat op in nieuw bedrijf Alphabet

© reuters.


Internetreus Google gaat op in een nieuw te vormen conglomeraat van bedrijven, dat door het leven zal gaan als Alphabet. Dat maakte Google-topman Larry Page maandag bekend. Alphabet wordt een verzameling van alle activiteiten en bedrijven die nu onder de paraplu van Google hangen.

Het nieuwe bedrijf komt onder leiding te staan van Google-oprichters Page en Sergey Brin. Sundar Pichai wordt de nieuwe topman van Google. Hij is nu onder meer verantwoordelijk voor besturingssysteem Android en internetbrowser Chrome. In de nieuwe opzet komen nieuwe initiatieven binnen het concern los te staan van Google. Page wees in dat verband op de plannen die er zijn op het gebied van gezondheidszorg. Alle activiteiten kunnen in zijn visie zo beter tot hun recht komen.

Aandelen Google worden één op één vervangen door aandelen Alphabet. Vanaf het vierde kwartaal worden de financiële resultaten van Google los gemeld van die van de andere onderdelen van het concern. ,,We hebben veel dingen gedaan die op dat moment gek leken'', schreef Page in zijn verklaring. ,,Veel van die gekke dingen hebben nu meer dan een miljard gebruikers, zoals Google Maps, YouTube, Chrome en Android. En daar stoppen we niet. We proberen nog steeds dingen te doen die anderen gek vinden, maar waar wij enthousiast over zijn.''
BronLees ook: Herwin Thole: Waarom Google verder gaat als Alphabet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: