Translate

vrijdag 28 augustus 2015

Indiase zussen veroordeeld tot groepsverkrachting

Verkrachtingen zijn een groot probleem in India en leidden regelmatige tot demonstraties © afp.


Twee zussen uit een klein dorpje vlak buiten de Indiase hoofdstad New Delhi zijn veroordeeld tot verkrachting door hun dorpsgenoten omdat hun broer er vandoor is gegaan met een getrouwde vrouw uit een hogere sociale klasse. Ook moeten de zusjes van 23 en 15 jaar naakt een schandemars door hun dorp ondergaan, oordeelde hun dorpsraad. Eenpetitie van Amnesty International om de zusjes te redden, is al meer dan 45.000 keer ondertekend.

De broer van de meisjes zou al enkele jaren een relatie met de vrouw hebben en samen met haar op de vlucht zijn geslagen. Zijn zusjes moeten daar volgens de dorpsraad de prijs voor betalen en sprak van oog om oog, tand om tand.

Toen hun broer en de getrouwde vrouw een paar maanden later werden gevonden, werd hij opgesloten voor ontvoering. De vrouw zou daar zelf aangifte van gedaan hebben. De politie en dorpsbewoners ontkennen dat de meisjes tot deze brute straf veroordeeld zijn. Een verzinsel, zeggen ze. ,,Als het gebeurd zou zijn, hadden we het geweten."

De zusjes zijn inmiddels gevlucht uit het dorp. Het is onduidelijk waar ze nu zijn. Hun familie vreest voor hun leven als ze terug komen.

'Afschuwelijke misdaad'
Amnesty International noemt de veroordeling 'misselijkmakend' en heeft de Indiase regering gevraagd zo snel mogelijk in te grijpen en te voorkomen dat de straf wordt uitgevoerd. De hulporganisatie heeft een petitie gelanceerd waarin staat dat de meisjes moeten worden beschermd. ,,Niks kan deze afschuwelijke straf rechtvaardigen. Het is niet eerlijk. Het is niet goed. En het is illegaal", schrijft de organisatie bij de petitie.

,,Verkrachting is een afschuwelijke misdaad, geen straf. Het is niet zo gek dat iedereen woedend is vanwege deze veroordeling. De regering heeft de plicht deze familie veilig te houden."
Bron

1 opmerking:

  1. Government of India please, don't throw away your duty to protect these innocent girls.
    Show that your country is no longer a banana republic with that awful vision about "justice".

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: