Translate

zaterdag 29 augustus 2015

Arts vindt 26 kakkerlakken in oor van Chinese patiënt

© YouTube.


Het komt wel vaker voor dat insecten zich al kriebelend een weg banen in de gehoorgangen van mensen, maar wat een 19-jarige man uit de Chinese provincie Guangdong recent meemaakte slaat werkelijk alles. In zijn oor werden maar liefst 26 kakkerlakken gevonden: één grote en 25 pasgeboren kleintjes.

Fabrieksarbeider Li werd onlangs wakker met hevige oorpijn, melden diverse websites zoals het Australische News. De jongeman werd wanhopig en stak ter controle een vinger in zijn oor. Hij voelde iets en vroeg vervolgens zijn huisgenoot om hulp. Die scheen met een zaklamp in zijn oor maar kon niets opmerkelijks zien.

Toen de pijn bleef haastte Li zich naar het ziekenhuis. Daar keek een arts met een cameraatje in zijn oor, waarna een schokkende diagnose volgde. Een zwangere kakkerlak bleek in het oor van de arme Chinees te zijn bevallen van 25 baby-kakkerlakken die al de grootte hadden van kleine muggen.

Dokter Yang Jing verklaarde het volgende op de zender TVS. ,,We zagen iets zitten in de vorm van een insect dat de gehoorgang volledig blokkeerde. Dat veroorzaakte ook een zwelling van het rechteroor van Li. De huid van het oorkanaal was al beschadigd''.

De 26 kakkerlakken werden met een pincet uit Li's oor verwijderd. Het zou inmiddels weer goed gaan met de patiënt. Wat hem overkwam is overigens niet uniek. Zeer waarschijnlijk wel het aantal insecten dat werd verwijderd. Op YouTube duiken regelmatig filmpjes op van medische ingrepen waarbij één of meer kakkerlakken uit een oor worden weggehaald. Hieronder is een daarvan te zien.
Bron : video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: