Translate

zaterdag 11 juli 2015

Watermeloenen in kubusvorm in de Markthal in Rotterdam


Francis en Gert Jan Zonneveld Piek van Rungis met de vierkante watermeloen. © Rungis.Een primeur voor Europa, stelt fruitbedrijf Rungis: de vierkante watermeloen. Waar we in Nederland vooral de ronde variant kennen en eten, meestal afkomstig uit Spanje, heeft het Barendrechtse fruitbedrijf nu vanuit Japan de 'kubus-uitvoering' geïmporteerd. Vanaf donderdag te koop in de Rotterdamse Markthal.

,,Voor Nederland is het vooral een gimmick hoor,'' zegt Niels van den Berg, meesterkok bij Rungis. ,,Maar in Japan is deze meloen een hot item en nemen ze dit uiterst serieus. Daar is de vierkante uitvoering al honderden jaren een traditie en is er veel aandacht voor de jaarlijkse oogst.'' De vrucht groeit daar tot een blok omdat die wordt geteeld in een transparante mal.

Schaars
De vierkante watermeloen is schaars, want per seizoen worden er slechts 250 exemplaren op de markt gebracht. Kosten 300 tot 400 euro per stuk. Gert Jan en Francis Zonneveld Piek van Rungis wisten er in Japan 30 van op de kop te tikken. Daarvan zijn er inmiddels al 12 verkocht.

,,Het is meer voor de show,'' geeft Van den Berg toe. Hij erkent ook dat de smaak van de vierkante meloen minder is, omdat de vrucht door de bijzondere teelt minder rijp is. ,,Maar het is altijd leuk om uit te stallen. En dan leg je er een echte watermeloen naast om op te eten.''


Bron
Lees ook: Weer prestigieuze prijs voor 'winkelcentrum' Markthal

2 opmerkingen:

  1. Als hij minder lekker is dan de ronde, is het weggegooid geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dit net zo vreemd als een per in een flesje kweken.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: