Translate

donderdag 23 juli 2015

Vliegmaatschappij raakt tas met 600.000 euro kwijt

De luchthaven van Hong Kong. © anp.


Luchtvaartmaatschappijen raken nog wel eens bagage kwijt. Per jaar gaat het om zo'n 26 miljoen stuks. Maar een tas met meer dan 600.000 euro, dat is redelijk uitzonderlijk. Het overkwam Cathay Pacific afgelopen vrijdag op de internationale luchthaven van Hongkong.

Het plaatst het verliezen van een koffer met wat ondergoed en een tandenborstel enigszins in perspectief, al is dat natuurlijk ook vervelend op vakantie. Maar het is toch andere koek als een van de 12 tassen met een flinke lading cash zoek raakt. Het geld was op weg van Nieuw-Zeeland naar de Bank of China in Hongkong.

Bocht
Hoe dit kon gebeuren? De bagage werd keurig in een transportvoertuig geladen, maar drie stuks vielen eraf bij het nemen van een bocht. Dat blijkt uit beelden van bewakingscamera's. De tassen werden niet goed vastgemaakt.

Tien minuten later ontdekte de chauffeur het verlies. Twee tassen met cash geld erin werden teruggevonden op de startbaan, maar de derde bleef spoorloos. De politie onderzoekt de zaak en gaat uit van diefstal.
Bron

1 opmerking:

  1. Zo' n groot bedrag in een tas tussen de bagage stoppen, dat vraagt om problemen. Ik denk dat ze dit bedrag voorgoed kwijt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: