Translate

maandag 13 juli 2015

Politie evacueert achttien gijzelaars uit Primark Parijs


Twee of drie mannen gijzelden personeel na roofoverval

© anp.


Twee of drie gewapende mannen hielden maandagmorgen in een winkel in de Franse hoofdstad Parijs achttien mensen gegijzeld. Het gaat om een filiaal van Primark in Villeneuve-la-Garenne, een voorstadje ten noorden van Parijs. De gijzeling werd rond 10:30 beëindigd door de Franse politie. Een van hen is ziek, maar er zijn geen gewonden, liet de politie weten.

De politie is nog op zoek naar de daders. Zij hebben zich ergens in het complex verstopt. De gijzelaars werden vastgehouden in de kantine van het bedrijf.


Volgens het Franse persbureau AFP gaat het om twee of drie gewapende mannen die rond half zeven maandagochtend de winkel binnen gingen voor een roofoverval. Ze verschansten zich daarna in de winkel met een aantal medewerkers. In eerste instantie ging het over tien medewerkers, maar dat werd later opgeschaald naar achttien gijzelaars.

Een man die de snoepautomaten in het pand bijvult zou de mannen gezien hebben. Hij vertelde de Parisien dat mensen in paniek rondrenden. ,,Ze zijn gewapend, ze zijn gewapend! We moeten weg!'' Zelf kan hij ontsnappen via het laadperron.

Het dagblad meldt ook dat één van de gijzelnemers een werknemer van Primark zou zijn. Dat is niet bevestigd door de politie. Volgens de politie drongen de mannen de winkel binnen met het doel die te overvallen.

Volgens BFM TV zou een van de werknemers van Primark er in geslaagd zijn een sms te sturen naar haar vriend, die vervolgens de politie waarschuwde. De vrouw stuurde het bericht om 7:01 en vertelde dat er twee gewapende mannen in de winkel waren.
Bron

1 opmerking:

  1. De gijzeling is voorbij en of de gijzelnemers reeds gepakt zijn, is niet bekend

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: