Translate

maandag 13 juli 2015

Monsterarts gaf chemo aan 550 mensen zonder kanker

© YouTube.


Een Amerikaanse arts is zaterdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 jaar, omdat hij aan 553 mensen vertelde dat ze kanker hadden, terwijl dat niet zo was. De 'monsterdokter' diende 9.000 injecties toe die het immuunsysteem verzwakten om zo meer geld te kunnen verdienen. In totaal verdiende hij 17 miljoen dollar (ruim 15 miljoen euro) aan zijn praktijken.


Dokter Farid Fata uit de Amerikaanse staat Michigan vertelde sommige patiënten dat ze terminale leukemie hadden. Hij liet ze vervolgens peperdure chemotherapie ondergaan. Het geld dat hij daarvoor kreeg via de zorgverzekering van de 'zieken' stak hij vervolgens in zijn eigen zak. Zijn tot dat moment gezonde patiënten werden meestal erg ziek door de niet noodzakelijke chemo. Sommigen stierven er zelfs aan.

Ontmaskering
Fata werd uiteindelijk ontmaskerd door zijn secretaris George Karadsheh, nadat andere medewerkers al vermoedden dat de dokter valse diagnoses stelde. Een slachtoffer van Fata zegt dat hij drie jaar van zijn leven heeft verloren door de onnodige kankerbehandelingen: ,,Ik haat die man. Sommigen kunnen hem misschien vergeven, maar ik zal dat nooit kunnen. Misschien kan God het", aldus de patiënt. ,,Hij is een monster en een meester in bedrog."

De 53-jarige Monica Flag kreeg ook te horen dat ze kanker had en onderging één chemosessie. Ze bezocht echter een andere dokter voor een tweede opinie en hij vertelde haar dat ze helemaal geen kanker had.

Farid Fata betuigde in de rechtbank van Michigan zijn spijt. ,,Ik weet niet hoe ik alle wonden kan genezen. En weet niet hoe ik mijn spijt en schaamte kan uitdrukken", zei Fata, die op weinig begrip van de openbare aanklager kon rekenen. ,,Chemotherapie is, zoals je weet, vergif", benadrukte openbaar aanklager Barbara McQuade.Bron

1 opmerking:

  1. Pas de laatste tijd blijkt hoever artsen gaan om extra geld binnen te halen, Hoeveel artsen gaan vrijuit, omdat men deze misstanden niet ontdekt of doorgeeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: