Translate

maandag 13 juli 2015

Meisje mag niet vliegen omdat ze bleek is

© Privéfoto.


Het moest een droomreis naar de Malediven worden, maar voor de familie Wain uit Schotland pakte dat anders uit. Etihad Airways weigerde de 14-jarige Grace Wain aan boord van het vliegtuig. De reden: ze zag er nogal bleek en ziekjes uit.

De familie wilde afgelopen maandag van Manchester naar de Malediven vliegen, maar de aanvang van de vlucht verliep niet van leien dakje. VolgensThe Scottish Daily Record mocht Grace niet aan boord komen omdat ze bleekjes was en tegen haar moeder aanleunde.

Haar vader probeerde het personeel nog te overtuigen. ,,We wonen in Schotland'', aldus Paul Wain. ,,Ze is roodharig en daardoor heeft ze een bleke huid. Dat is gewoon hoe ze is.'' Volgens de vader leunde Grace alleen maar tegen haar moeder aan omdat ze moe was. De staf geloofde het verhaal niet helemaal en stonden erop dat de ouders een doktersverklaring regelde. Na enige vertraging en een briefje van de dokter waarin stond dat Grace's dokter geen reden inzag waarom de tiener niet zou kunnen vliegen, kon het gezin eindelijk boarden.

Etihad verklaart dat het personeel absoluut geen discriminerende intenties had, maar zich zorgen maakte om de gezondheid van de jonge Grace. ,,Het ging ten slotte om een lange vlucht'', is te lezen in een officiele verklaring. ,,Onze medewerkers hebben er een dokter bijgehaald. Nadat ze is onderzocht stond de arts erop dat de familie een doktersverklaring moest regelen voordat ze konden vliegen.'

Horrorvakantie
Eenmaal aangekomen op hun zonnige vakantiebestemming bleken er tot overmaat van ramp twee koffers te ontbreken waardoor Grace's ouders drie dagen in hun 'reiskloffie' moesten rondlopen. De familie vermoedt dat de problemen met Etihad Airways te danken zijn aan overboeking. Een ding is in ieder geval zeker, deze vakantie zullen de Wains niet snel vergeten.

© Privéfoto.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: