Translate

maandag 13 juli 2015

Jongetje (5) levensmoe door extreme vorm van eczeem

Photo published for 'Please let me die' begs boy, 5, with eczemaHij is pas vijf jaar oud, maar zegt nu al tegen zijn moeder dat hij het leven niet meer ziet zitten. Morgan Bishop heeft al sinds hij 4 maanden oud is last van een extreme vorm van eczeem. Zijn huidje is zo beschadigd dat hij niet lang kan staan, en 's nachts uren wakker ligt van de jeuk. Zijn ouders proberen nu geld in te zamelen voor een behandeling in een Franse kliniek, die ze zien als hun laatste hoop.

Het eczeem haalt volgens zijn moeder Dana alle levensvreugde uit het jongetje. ,,Op de halve dagen dat hij wel naar school kan, probeert hij met zijn vriendjes te spelen. De pijn onder zijn voeten is alleen te erg dat hij na een paar stappen alweer moet gaan zitten", vertelt ze tegen the Daily Mail.

Behalve het eczeem is Morgan allergisch voor etenswaren zoals soja, rijst, eieren, noten, zuivel en aardappelen. Ook heeft hij astma en lijdt hij aan het levensbedreigende nephotic syndroom, waarbij er grote hoeveelheden eiwitten uit zijn nieren lekken.

Om hem zo min mogelijk te belasten, zit het jongetje het grootste deel van de dag in een rolstoel. Om beurten gaan zijn ouders met hem lopen, maar ze proberen de aandacht tussen Morgan en zijn een jaar oude broertje Jenson zo goed mogelijk te verdelen. Aan zijn broertje heeft Morgan trouwens ook een goede steun: het kleine ventje helpt zijn zieke broer volgens zijn moeder vaak met het insmeren van zijn pijnlijke huid.

Warme doeken
Morgan wordt al tijden door verschillende dokters in de gaten gehouden, maar een goede remedie tegen het extreme eczeem hebben de artsen nog niet kunnen vinden. Uit wanhoop hebben zijn ouders daarom op het internet gezocht naar alternatieve geneeswijzen, en kwamen uit bij een kliniek genaamd the Avene Centre in Frankrijk. Hier wordt gewerkt met zogenaamde hotpacks. Het jongetje wordt dan ingepakt met warme doeken en lakens die een speciale behandeling hebben gehad. Volgens de website heeft de kliniek al diverse patiënten met extreme eczeem en psoriasis geholpen.

Vader en moeder Bishop hebben een gofundme-account aangemaakt, waar mensen een bijdrage kunnen leveren voor de behandeling van Morgan. Ook organiseert moeder Dana een sponsorfietstocht van 900 mijl om de benodigde 15.000 pond in te zamelen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: