Translate

dinsdag 28 juli 2015

Jongetje (10) geofferd om boze geesten te verjagen

Deze foto van Jivan werd verspreid na zijn verdwijning © Twitter.


In het zuidwesten van Nepal is een 10-jarige jongetje vermoord aangetroffen. Vermoedelijk is hij als offer gebruikt om boze geesten te verjagen. Vijf mensen zijn opgepakt, heeft de politie zondag gemeld.

Het ontzielde lichaam werd volgens de politie ontdekt in struikgewas in het dorp Kudiya, vlakbij de grens met India. Zijn keel bleek doorgesneden. Hij was al drie dagen vermist.

De Kathmandu Post schrijft dat de vader van een zieke man de moord heeft bekend. Hij wilde daarmee de boze geesten weg jagen rond zijn noodlijdende zoon. Vóór zijn daad had hij advies gevraagd aan de plaatselijke sjamaan, een soort spirituele priester.

Koekjes
De zelfbenoemde dader had het slachtoffertje met hulp van buren naar een afgelegen plaats gelokt door koekjes aan te bieden en hem 50 dollarcent in het vooruitzicht te stellen. Wat volgde was een religieuze ceremonie waarbij het jongetje werd gedood en in de struiken gedumpt.

Het overgrote deel van de bevolking in Nepal behoort tot de hindoe-gemeenschap. Veelvuldig worden dieren, zoals geiten en buffels, geofferd om de goden te verzoenen.
Bron

1 opmerking:

  1. Om zijn eigen "rare" zoon te sparen, moest een onschuldig kind sterven, een kind van vermoedelijk arme ouders en dat de buren meehielpen om het kind mee te lokken dat kan alleen in India gebeuren denk ik. Ze zouden de doodstraf moeten krijgen, maar dat zal in India niet gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: