Translate

vrijdag 31 juli 2015

Gevonden vliegtuigonderdeel is van Boeing 777


Autoriteiten baseren zich op nummers op vliegtuigonderdeel

© AFP.


Het gevonden vliegtuigonderdeel dat is aangetroffen op het Franse eiland Réunion is afkomstig van een Boeing 777. Dat hebben de Maleisische autoriteiten zojuist bevestigd, meldt persbureau AFP.

De autoriteiten baseren zich op nummers die zijn aangetroffen op de gevonden onderdelen.

De boeing 777 is het zelfde type dat Malaysia Airlines gebruikte tijdens de verdwenen vlucht in maart 2014. Dat meldt een woordvoerder van Malaysia Airlines.

De Maleisische onderminister van Transport Abdul Aziz Kaprawi is inmiddels op de hoogte gesteld. Tegenover AFP verklaarde hij:,,Ik denk dat we in de buurt komen van de ontrafeling van het mysterie rondom vlucht MH370. Dit zou een overtuigend bewijs kunnen zijn dat MH370 in de Indische Oceaan is gestort".

Aanpassingen
De definitieve bevestiging dat het onderdeel inderdaad van MH370 is, moet komen van Boeing zelf. Aan het vleugeldeel zijn namelijk aanpassingen gedaan. ,,Alleen Boeing kan dat verifiëren", aldus Kaprawi. ,,De aanpassingen zijn door Boeing gedaan." Het onderdeel wordt naar Toulouse vervoerd om daar geanalyseerd te worden. Naar verwachting komt het daar zaterdagochtend aan. Een team van Maleisische onderzoekers is inmiddels aangekomen in Frankrijk om te helpen bij de analyse.

De directeur van het Australische bureau voor transportveiligheid, Martin Dolan, verwacht dat de laatste twijfels over de herkomst binnen 24 uur zullen verdwijnen. ,,We zijn er steeds meer van overtuigd dat het brokstuk van vlucht MH370 is", aldus Dolan.

Volgens de Franse zeekundige Joël Sudre is het zeker mogelijk dat brokstukken tot aan Réunion gedreven kunnen zijn, via de Zuidequatoriale stroom. In dat geval zou op basis van satellietbeelden van die stroom binnen een paar dagen de crashzone bepaald kunnen worden.

Flesjes
Op het eiland zijn vrijdagmorgen aan de kust twee plastic flesjes gevonden, een uit China en een uit Indonesië. De vondst is gedaan bij de plek aan de noordoostkust van het eiland waar woensdag een stuk van een vleugel van een vliegtuig aanspoelde.

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 toen het van Kuala Lumpur naar Peking vloog. Het ging om een Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 inzittenden. Sindsdien is er niks meer vernomen van het vliegtuig.

Lees hier wat we nog meer weten over het gevonden vliegtuigonderdeel.


Een helikopter speurt naar aangespoelde objecten langs de kust van het eiland Réunion. © afp.
Bron

1 opmerking:

  1. Laten wij hopen dat het vliegtuigonderdeel inderdaad van de MH370 afkomstig is. Dat geeft de nabestaanden een sprankje hoop dat zij te weten zullen komen wat er met hun familieleden en vrienden is gebeurd. Dat zal veel onrust weghalen.Laten wij hopen dat het vliegtuigonderdeel inderdaad van de MH370 afkomstig is. Dat geeft de nabestaanden een sprankje hoop dat zij te weten zullen komen wat er met hun familieleden en vrienden is gebeurd. Dat zal veel onrust weghalen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: