Translate

maandag 6 juli 2015

'Europa kan Grexit makkelijk aan'


Hans Jörg Schelling. © reuters.


Europa zal economisch weinig last ondervinden als Griekenland de eurozone verlaat. De gevolgen voor Griekenland zelf zouden daarentegen aanzienlijk erger zijn. Dat heeft de Oostenrijkse minister van Financiën, Hans Jörg Schelling, zaterdag gezegd.

,,Voor Europa zou het makkelijk economisch te managen zijn. Voor Griekenland zou het echt aanzienlijk dramatischer zijn', aldus de bewindsman in een interview met de Oostenrijkse online krant Die Presse.

Volgens Schelling zou Griekenland in het geval van een Grexit humanitaire hulp nodig hebben. Maar volgens de Oostenrijkse minister is het ook weer niet zo dat Griekenland bij een vertrek uit de eurozone wordt overspoeld door een golf van armoede.

,,Er is hier een propaganda-oorlog over gaande. Het is overdreven om te denken dat alle Grieken op straat worden gezet of geen toegang tot medische zorg zullen hebben'', zei hij.

Onderhandelen
Schelling denkt dat Griekenland hoe dan ook met de kredietverleners (eurolanden en IMF) moet onderhandelen over een nieuw hulpprogramma met nieuwe voorwaarden, ongeacht de uitslag van het referendum dat zondag in het land wordt gehouden over hervormingen en bezuinigingen in ruil voor extra steun.

,,Een nieuw hulpprogramma moet worden gestart. Het oude is dood en kan niet meer worden verlengd'', aldus de minister.
Bron
Lees ook: Online inzamelingsactie gaat Griekenland niet redden
Lees ook: Griekse minister van Financiën Varoufakis stapt op
Lees ook: Weer top over Griekenland voor 'eindbesluit'
Lees ook: Europa niet onder de indruk van charmeoffensief Tsipras

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: