Translate

donderdag 9 juli 2015

Duizendpoot zo groot als bezem gespot in Texas

© Twitter/Texas Parks and Wildlife Department.

Is dit een wansmakelijke grap? Neen, u ziet het echt goed. Het gaat wel degelijk om een echte duizendpoot die net zo groot blijkt te zijn als een bezem.

Het beest werd eerder deze maand gespot in het Garner State Park in de Amerikaanse staat Texas. Rangers plaatsten een foto van het megagrote exemplaar op Twitter. Internet reageert met ongeloof.

,,Zeg me alstublieft dat dit een speelgoedbezem is", aldus een Twitteraar. ,,Nee, het gaat om een gewone bezem", antwoordde een ranger droogweg op de microblogsite.

Het gigantische beest groeit in de vrije natuur uit tot een lengte van wel 20 centimeter en zelfs nog langer in gevangenschap. Het dier jaagt op hagedissen, kleine knaagdieren, slangen en kikkers. Het grijpt prooien vast met zijn poten. Eens gevangen krijgt de arme prooi gif ingespoten.

De beet van deze duizendpoot veroorzaakt bij mensen een scherpe pijn die kan leiden tot een minieme zwelling. In zeldzame gevallen kan de beet ook duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en nierfalen teweegbrengen.

Dus beter even opletten indien u nog een trip plant naar Arkansas, Arizona, Kansas, New Mexico, Missouri, Oklahoma en Louisiana want daar komt deze griezelige kruiper namelijk voor.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: