Translate

dinsdag 21 juli 2015

Deelstaat India gebukt onder heksenmoorden

Volgens de Indiase politie in de deelstaat Assam zijn de afgelopen zes jaar al bijna negentig vrouwen vermoord, omdat ze werden beticht van hekserij. © afp.


Een 63-jarige vrouw die door haar dorpsgenoten werd beschuldigd van het verspreiden van ziekten, is het laatste slachtoffer in een steeds langere reeks moorden op vrouwen in de Indiase deelstaat Assam. Volgens de politie in de deelstaat zijn de afgelopen zes jaar al bijna negentig vrouwen vermoord, omdat ze werden beticht van hekserij.

Zoals de meeste slachtoffers was de 63-jarige Purni Orang inwoonster van een klein dorpje op het platteland van het uiterste noordoosten van India.

Nadat een aantal dorpsgenoten haar een heks hadden genoemd, werd ze door een groep gelyncht; de daders scheurden haar kleding van haar lijf en onthoofdden haar, beschreef de politie de gruwelijke moord dinsdag tegenover de BBC.

Bijgeloof
De 'heksenmoorden' komen voort uit bijgeloof. Ook andere motieven kunnen een rol spelen. Soms zetten criminelen met de beschuldiging van hekserij het volk op tegen weduwen, zodat ze hun land en bezittingen kunnen inpikken.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: