Translate

zaterdag 18 juli 2015

Britse premier wil agressieve meeuwen aanpakken


Een zeemeeuw. © reuters.


De Britse premier David Cameron wil dat er een ,,flink gesprek'' komt over agressieve zeemeeuwen in Engeland. ,,Ik heb in de kranten gelezen over agressieve zeemeeuwen in St. Ives. We hebben een probleem'', aldus de premier zaterdag volgens de Britse krant The Guardian.

In Cornwall werd een schildpad aangevallen door zeemeeuwen. Twee dagen nadat de beesten hem te grazen namen, legde hij het loodje. In de afgelopen maanden zijn er bovendien twee hondjes gedood door zeemeeuwen in Engeland.

Cameron liet weten dat er een discussie nodig is om maatregelen te nemen tegen de agressieve vogels. ,,We moeten bepalen of het misschien moet worden toegestaan de beesten te doden of iets te doen aan hun eieren en nesten'', aldus de premier. De lokale politiek van Cornwall heeft laten weten dat de zilvermeeuwen zijn beschermd en niet mogen worden afgemaakt.

Maatregelen
Steve Double van de gemeente Cornwall noemt de incidenten verontrustend en heeft de minister van Milieu gevraagd of er maatregelen kunnen worden genomen om het aantal meeuwen in Cornwall terug te dringen.

Jan Byrne, de eigenaar van de gedode schildpad Stig, vreest dat de meeuwen het nu hebben gemunt op haar andere schildpad George en konijn Petal. ,,Na de aanval was George behoorlijk ingetogen'', zei Byrne. ,,Hij was een week lang niet zichzelf. Petal ook niet. Ik denk dat die het heeft zien gebeuren.''
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: