Translate

maandag 20 juli 2015

Aap steelt tas en strooit 2.000 euro in het rond

© gettyimages.be.


Een aap heeft zaterdag in het noorden van India een vrouw bestolen en haar geld in het rond gesmeten. Het incident gebeurde bij de Banke Bihari tempel in Vrindavan.

De aap dook naar de 50-jarige vrouw die met haar gezin op reis was, en griste haar handtas uit haar handen, aldus The Times of India. Het dier klom vervolgens op een richeltje, opende de handtas en begon briefjes van 500 roepies (7,25 euro) in de lucht te gooien. Uiteindelijk strooide de aap ongeveer 150.000 roepies (2.176 euro) in het rond.

Talrijke gelovigen en straatkinderen probeerden zoveel mogelijk geld te verzamelen, waardoor de vrouw slechts een klein deel van het geld terugkreeg, schrijft de Hindustan Times. De vrouw diende geen klacht in bij de politie, omdat ze ervan uitging dat de kans klein was dat ze het geld nog zou terugzien.

Apen vormen een bedreiging in de buurt van de hindoetempels in India, omdat ze onder meer voedsel stelen. Ze worden over het algemeen echter goed behandeld, omdat ze gezien worden als afstammelingen van de god Hanuman, die de gedaante heeft van een sprekende aap.


Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: