Translate

maandag 29 juni 2015

Vrouw koopt vlees dat zo vers is dat het nog beweegt

Een Chinese vrouw kreeg vorige week de schrik van haar leven toen ze de biefstuk die ze bij de slager kocht uit de verpakking haalde. Het vlees bewoog en leek daardoor nog te leven.

Jining Surabaya Cheng wilde nietsvermoedend de biefstuk snijden die ze een uur daarvoor had gekocht, maar ontdekte toen dat het vlees nog bewoog. Ze filmde de wonderlijke gebeurtenis en deelde het filmpje vervolgens online.

Insect
Cheng dacht dat er wellicht een insect in het vlees was beland, dat de beweging veroorzaakte. ,,Maar toen ik sneed vond ik geen enkel insect, terwijl het vlees bleef bewegen", vertelt ze aan de Chinese krant The People's Daily.

Een verslaggever legde de video voor aan een expert van de Jinan City Animal Health Authority, die met een logische verklaring kwam: ,,Een ding dat zeker is, is dat dit vlees zeer vers is en van een pas geleden geslachte koe. Het centrale zenuwstelsel is dan wel afgestorven, maar de zenuwuiteinden in de spieren kloppen nog steeds en zijn nog niet dood", adus de deskundige.

Vegetariër
Volgens de expert is het vlees zonder problemen te eten. Reageerders opFacebook zijn het daar lang niet allemaal over eens. ,,Ik word hierna direct vegetariër!", is een van de veelzeggende reacties. Een ander lijkt minder geschokt. Zijn reactie: ,,Dit noem ik nou vers! Laten we de kolen alvast opwarmen."

1 opmerking:

Laat een reactie achter: