Translate

vrijdag 12 juni 2015

Voorzitter gekleurde Amerikanen blijkt blank

Een plaatselijke voorzitter van de burgerrechtenbeweging NAACP, die zich inzet voor het welzijn van niet-blanke Amerikanen, blijkt zelf helemaal niet van Afro-Amerikaanse afkomst te zijn.

De vrouw solliciteerde bij de gemeente Spokane in de staat Washington naar de functie van ombudsman en identificeerde zich daarbij als Afro-Amerikaanse. Maar uit haar geboortecertificaat blijkt dat ze feitelijk blank is.

De vrouw poseerde voor de website van de NAACP met een donkere man die haar vader zou zijn. Op jeugdfoto's is ze met stijl blond haar te zien, hoewel ze tegenwoordig een donker afrokapsel draagt.

De vrouw deed de afgelopen jaren aangifte van acht gevallen van discriminatie tegen haar. Zo zou ze een pakket met dreigbrieven hebben ontvangen, maar volgens de plaatselijke zender KXLY heeft ze die mogelijk zelf in de brievenbus gedaan. De politie en de gemeente onderzoeken de zaak.

in "Black" and White.

Bron
Lees ook: Blanke voorzitter 'gekleurde' beweging stapt op

1 opmerking:

  1. Zoiets zal alleen in Amerika een probleem zijn. Zou ze alleen maar een baan gewild hebben? Nu maakt ze het alleen maar erger door een donkere vader erbij te betrekken, terwijl haar echte ouders zich verbaasd afvragen waarom ze dit gedaan heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: