Translate

maandag 29 juni 2015

Vliegtuig op zonne-energie hervat recordpoging

De Solar Impulse 2 is maandagochtend vroeg opgestegen om in vijf dagen onafgebroken van Japan naar Hawaii de Grote Oceaan over te vliegen. Daarmee heeft het vliegtuig, dat volledig afhankelijk is van zonne-energie, zijn reis rond de wereld hervat...

De Solar Impulse 2 vertrok op 31 mei van de luchthaven van Nanjing in China voor zijn zevende etappe naar Hawaii. Piloot André Borschberg moest het toestel noodgedwongen eerder landen omdat volgens hem 'een wolkenmuur' boven de Grote Oceaan de overtocht belemmerde. Hij maakte daarom een tussenstop in de Japanse stad Nagoya. Slechte weersomstandigheden hielden het vliegtuig dat volledig van zonne-energie afhankelijk is vier weken aan de grond.

Records
Als het Borschberg lukt om Hawaii in een keer te bereiken verbreekt hij meerdere records, waaronder zijn eigen records 'langst afgelegde afstand voor een vliegtuig op zonne-energie' en 'langste solovlucht voor een piloot'.

Reis rond de wereld
Het zonnevliegtuig begon zijn reis rond de wereld (35.000 km) in maart vanaf Abu Dhabi. De reis zou ongeveer 25 vliegdagen beslaan, verdeeld over twaalf etappes.Piloot André Borschberg neemt afscheid van zijn partner voor hij aan de langste etappe van de tocht rond de wereld begint. Vijf dagen en vijf nachten duurt zijn vlucht van Japan naar Hawaii. Hij is van plan powernaps van maximaal 20 minuten te houden. © getty.


De Solar Impulse 2 heeft een spanwijdte van 63 meter. De 17.000 zonnecellen moeten het toestel van energie voorzien. Het gevaarte met het gewicht van een kleine personenauto haalt een maximumsnelheid van 100 km/uur. © gettBron
Lees ook: Record: langste solovlucht ooit met zonnevliegtuig
Lees ook: Zonnevliegtuig Solar Impulse 2 geland op Hawaï

1 opmerking:

  1. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden, lijkt mij want als de energie niet opgeslagen kan worden moet de piloot wel vaak zijn reis onderbreken.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: