Translate

maandag 29 juni 2015

Stel reist de wereld rond op geleende airmiles en punten

Het stel maakte veel foto's tijdens de reis. © Sharmistha Dey/ Quartz.


De afgelopen drieënhalf jaar bezochten de Indiase Sharmistha Dey (29) en haar man maar liefst 41 landen. Ze wisten daarbij flink te besparen door slim gebruik te maken van kortingen, airmiles en creditcardpunten.

Jarenlang waren verre reizen financieel gezien onmogelijk voor Sharmistha Dey. Haar eerste buitenlandse reis maakte ze op haar zesentwintigste, vlak nadat ze trouwde met chemisch ingenieur Sujoy Mitra. Ze wist een hoop geld te besparen door uitgebreide research naar allerlei kortingen.

De reis naar Egypte smaakte naar meer, want sinds dat moment heeft Dey er een sport van gemaakt om op een zo goedkoop mogelijke manier te reizen. Dey vertelt: ,,Bij terugkomst in India begonnen we de spaarprogramma's van hotels en de airmilesvoorwaarden te bestuderen. Dat was het moment dat ik me realiseerde dat een heleboel mensen hun punten en miles helemaal niet claimen."

Profielen
En dus vroeg de Indiase aan vrienden en collega's om hun instapkaarten en airmiles met haar te delen. Haar man deed hetzelfde. Dey: ,,Met hun toestemming maakten we profielen aan op hun naam om zo punten te verzamelen. Daarna boekten we tickets via die accounts. De voorwaarden van vliegmaatschappijen staan dat toe."

Hetzelfde deden ze met creditcardpunten en spaarprogramma's van hotels waar vrienden en familie toch niets mee deden. Zo vliegt het stel nu voor de verjaardag van Dey's man naar de Malediven, Vietnam, Indonesië en Cambodja.

Voorbereiding
De methode van Dey en Mitra vergt wel een hoop voorbereiding. Omdat aanbiedingen op basis van miles en punten vaak beperkt zijn, boekt het stel doorgaans zo'n acht tot twaalf maanden van tevoren. Door rekening te houden met feestdagen kost het maar weinig vakantiedagen. ,,We plannen ze in vakantieperiodes zoals Holi, Diwali of Dussehra. Op die manier hebben we een week vakantie en leveren we maar twee of drie vakantiedagen in", aldus Dey.

Momenteel zijn de ouders van Mitra op wereldreis, eveneens met behulp van airmiles en creditcardpunten. Dey en Mitra zijn blij dat dat op deze manier ook voor hen mogelijk is: ,,Ze komen uit een klein dorp in Uttar Pradesh. We zijn blij dat we hen een manier hebben laten zien om de wereld te ontdekken."
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: