Translate

maandag 29 juni 2015

Routineuze bungeejump eindigt in noodlottig ongeval

Foto ter illustratie © Thinkstock.


Een Franse vrouw van 28 jaar oud is overleden tijdens het maken van een bungeejump. Ze nam de sprong samen met een 32-jarige man, vermoedelijk haar vriend, maar er ging iets mis. De twee kwamen met volle vaart op de grond terecht.

De man is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de vrouw was op slag dood. De sprong, een zogenaamde 'tandem dive' werd gemaakt vanaf een kraan in het Franse plaatsje Audincthun, dichtbij Lille.

Volgens een woordvoerder van de politie was de sprong een routineklus voor het bungeejumpbedrijf. Hij begrijpt dan ook niet waar het is misgegaan. ,,Het is 65 meter hoog, en het was de bedoeling dat het elastische touw de twee op tijd tegen zou houden. Maar in plaats daarvan was er totaal geen weerstand."

Hoewel de precieze oorzaak van het ongeluk nog niet bekend is, is het volgens de woordvoerder van de politie wel zeker dat het touw niet is gebroken. Waarschijnlijk is er met het koord gesaboteerd, of is er wat misgegaan tijdens de bevestiging.
Bron

1 opmerking:

  1. Laat het een waarschuwing zijn dat dit een levensgevaarlijk, volkomen onnodig dom gokspel is, met je leven als inzet. Het is altijd treurig wanneer iemand zijn/haar leven verliest, maar in dit geval zeg ik: "Eigen schuld, dikke bult!" Het is een doorgeschoten vorm van het tegenwoordige egoïsme: Hebben hebben, ik wil alles hebben, alle vorm van genot (adrenaline kicken) moet en zal ik hebben. Of "Eens in het leven moet ik het gedaan hebben" ook zo'n egoïsme kreet. Nou maar daarna is het leven dan ook meteen afgelopen (bovenstaand voorbeeld). Bovendien is het onverantwoord tegenover hen die jou lief hebben (hadden).

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: