Translate

dinsdag 23 juni 2015

Pakistan wil hitte met kunstmatige regen te lijf gaan

Een man probeert een plaatsgenoot, die onwel is geworden door de hitte, te helpen © ap.


De hittegolf in Pakistan eist honderden levens en de regering overweegt kunstmatige regen te maken om verlichting te brengen, met name boven het zwaar getroffen Karachi. Het blad Dawn berichtte dat er dinsdag in Karachi topoverleg is geweest over de mogelijkheid het te laten regenen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld veel in China om de luchtvervuiling te verminderen. Daar worden chemicaliën op bepaalde wolken uitgestrooid die dan regenval bevorderen.

Het overleg in Karachi was tot dusverre teleurstellend. Het goede nieuws was dat Pakistan er ervaring mee heeft en dus in staat is regens te provoceren. Maar het slechte nieuws was echter dat het type wolk dat er voor nodig is, nergens boven de streek van Karachi te bekennen is. Maar zodra er een wolk opduikt waar de regenmakers iets mee kunnen, dan zal het regenen in Karachi, beloofden deelnemers aan het overleg.

In Karachi en omgeving zijn sinds zaterdag al minstens zevenhonderd mensen aan de hitte bezweken. Het is er tussen de 45 graden overdag en 33 graden 's nachts. De autoriteiten hebben de noodtoestand afgekondigd. Ziekenhuizen zijn afgeladen met mensen die door de hitte zijn bevangen.
Bron

2 opmerkingen:

Laat een reactie achter: