Translate

dinsdag 23 juni 2015

Opnieuw dwingt rel om nootjes piloten tot landing


Een toestel van United Airlines © afp.


Nootjes hebben er opnieuw voor gezorgd dat piloten een passagiersvliegtuig vroegtijdig aan de grond hebben moeten zetten. Nade rel met de dochter van de topman van Korean Air heeft nu een Amerikaan zo veel stennis staan trappen over nootjes en crackers dat de vliegers van een United Airlines-vlucht van Rome naar Chicago een tussenlanding hebben gemaakt in Noord-Ierland.

Vijftien minuten na de start in Rome stond de 42-jarige Amerikaan op uit zijn stoel terwijl de lampjes voor het dragen van de veiligheidsriemen nog brandden. Hij weigerde vervolgens ondanks herhaaldelijk aandringen van cabinepersoneel te gaan zitten totdat hij nootjes en crackers kreeg.

Tien minuten later was het weer raak. Nu weigerde het personeel hem echter nootjes te serveren waarop de man zich opnieuw ging misdragen. Daarbij blokkeerde hij gangpaden, haalde bagage uit de rekken en intimideerde hij cabinepersoneel en passagiers.

24 uur vertraging
De piloten zetten het toestel in Belfast aan de grond na 50.000 liter kerosine te hebben geloosd. De 282 passagiers moesten een slordige 24 uur wachten voordat ze met een andere vlucht naar hun bestemming konden doorvliegen.

United Airlines schat de schade op bijna een half miljoen euro, aldus de Britse krant The Independent op dinsdag. De man in kwestie is voorgeleid aan de rechter. Hij ontkent, maar blijft wel vastzitten.




Bron

1 opmerking:

  1. Nu mag hij voorlopig brommen en het zou goed zijn als hij de kerosine ook betaald

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: