Translate

donderdag 25 juni 2015

Jonge vrouw en zoontje na vijf dagen uit jungle gered

© afp.


De 18-jarige Nelly Murillo Moreno en haar vijf maanden oude baby Yudier zijn na een vliegtuigongeluk in de afgelegen bergachtige jungle van het westen van Colombia na vijf dagen gevonden door reddingswerkers. Ze wisten te overleven op kokosnoten.

Murillo zat in een vliegtuigje dat zaterdag in de provincie Chocó, ongeveer 350 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Bogotá neerstortte. De piloot is daarbij om het leven gekomen, melden Colombiaanse media.

Murillo overleefde aan de oever van een beek met wat kokosnoten uit de lading van het vliegtuig. Nadat het wrak van het vliegtuig zondag vanuit de lucht was waargenomen begonnen reddingswerkers maandag naar Murillo te zoeken.

Wonder
,,Het is een wonder dat ze is gevonden. Het is een heel ruig gebied en het was een ernstig ongeval", aldus Hector Carrascal van de Colombiaanse luchtmacht tegenover AFP.

Woensdagmiddag werd de gewonde vrouw op circa 500 meter van het wrak in de jungle gevonden. Ze is samen met haar kindje per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de provinciehoofdstad Quibdó.

Murillo had enkele verwondingen en brandplekken, terwijl de baby in goede gezondheid leek te verkeren. ,,De wilskracht van zijn moeder moet hem de kracht hebben gegeven te overleven", stelt Carrascal.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: