Translate

donderdag 11 juni 2015

Duitse bankiersvrouw ontsnapt tijdens ontvoering

© Flickr | creative commons.


De 46-jarige vrouw van een topmanager van een Duitse bank is gisteravond ontsnapt aan een gijzeling en afpersing. Dat meldt onder meer de Duitse krant Die Welt. De identiteit van de vrouw is niet bekend gemaakt.

De vrouw werd gisterochtend vanuit haar huis in Ottobrun, dichtbij München, ontvoerd. Ze werd bedreigd met een vuurwapen en haar zoon werd vastgebonden. Vervolgens werd de vrouw in de auto van de man meegenomen.

De ontvoerder stopte tijdens de rit op een parkeerterrein bij een supermarkt in München. Daar wist de vrouw wist te ontsnappen. De dader is vervolgens gevlucht. De vrouw heeft zelf de politie gewaarschuwd.

Losgeld
Later werd in het huis van de vrouw een handgeschreven brief gevonden waarin de ontvoerder een bedrag van 2,5 miljoen euro aan losgeld eiste. Toch wil de politie volgens de krant Sueddeutsche Zeitung niet bevestigen dat het om een ontvoering ging.

Een woordvoerder van de politie wilde alleen vertellen dat er op de parkeerplaats van een supermarkt ruzie was geweest tussen een man en een vrouw en dat de vrouw daarbij met een wapen was bedreigd.

,,De zaak is twijfelachtig, maar de dreiging is zeer reëel," vertelde politiewoordvoerder Thomas Baumann tegen de Sueddeutsche Zeiting. Hoewel de ontvoering dus niet wordt bevestigd, arriveerde er wel een speciale task force (SEC) bij het parkeerterrein.
Bron

1 opmerking:

  1. Slachtoffers van ontvoering kunnen iets van deze vrouw leren zoals alert zijn en de eerste de beste kans grijpen om te ontsnappen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: