Translate

vrijdag 12 juni 2015

Bloedresten van dinosaurus gevonden in fossielen

Engelse wetenschappers hebben een spectaculaire ontdekking gedaan. Na onderzoek op gefossiliseerde dinosaurusbotten vonden ze overblijfselen van rode bloedcellen en eiwitten. Bijzonder, want de fossielen zijn zeker 75 miljoen jaar oud.

De sporen werden per ongeluk aangetroffen door wetenschappers van het Imperial College in Londen, zo meldt The Guardian. Zij onderzochten fossielen die eerder werden opgegraven in Canada en nu in het Natural History Londen liggen. Het gaat om een klauw en een paar ribben die ooit van een dinosaurus zijn geweest.

Mensenbloed
Aan de buitenkant was niets te zien. Maar toen kleine stukjes werden afgebroken en onder een microscoop werden gelegd, geloofde wetenschapper Sergio Bertazzo zijn ogen niet. ,,Dit leek wel bloed.'' Eerst dacht hij dat het mensenbloed was; een curator of onderzoeker die zichzelf per ongeluk had gesneden terwijl hij het fossiel onderzocht.

Een collega adviseerde om het nader te bekijken. Wat bleek: de rode bloedcellen hadden een zogenaamde celkern en dus was mensenbloed uitgesloten. De wetenschappers gaan hun ontdekking nader onderzoeken en hopen hiermee meer over het leven van dinosaurussen te weten te komen.Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: