Translate

vrijdag 5 juni 2015

9-jarige bouwt opvangcentra voor daklozen

© Gofundme.De 9-jarige Hailey Fort uit Amerika heeft een wel heel bijzondere missie voor haar leeftijd. Ze bouwt opvangcentra voor daklozen en andere hulpbehoevende mensen.

Zodat daklozen zich veilig voelen en niet natregenen bouwt Hailey mobiele opvangcentra. Ook zorgt ze voor eten en toiletruimtes. Haar doel is om dit jaar twaalf opvangcentra te bouwen en duizenden toiletruimtes.

Hailey begon aan dit mooie project toen ze op 5-jarige leeftijd een dakloze man zag in de staat Washington. Hailey vroeg aan haar moeder of ze de dakloze niet konden helpen. Toen moeder Miranda zei dat dit kon, begonnen ze samen een actie om hulpbehoevenden te helpen. Ze dacht: waarom één dakloze helpen met een broodje als je ook meerdere daklozen kunt helpen met een moestuintje? Ook worden houten huisjes gebouwd voor de daklozen en Hailey klust ook zelf aan die mobiele opvanghuisjes.

Tegen een nieuwszender zegt Hailey: ,,Het voelt gewoon niet eerlijk dat er dakloze mensen zijn. Ik vind dat iedereen een plek verdient om te wonen." Hailey wil dit jaar twaalf opvangcentra bouwen en duizenden toiletruimtes. Hailey haalt geld op met een GoFundMe-campagne en met de verkoop van artikelen op Amazon. Met haar crowdfunding heeft ze al 10.000 euro ingezameld.


2 opmerkingen:

  1. Wat kinderen met een goede wil de afgelopen jaren voor elkaar krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn kinderen toch God's geschenken !!!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: