Translate

donderdag 7 mei 2015

Verenigde Staten starten met training Syrische strijders

© ap.


Het Amerikaanse leger is begonnen met het trainen van Syrische opstandelingen, die de strijd moeten aanbinden met terreurgroep Islamitische Staat. Dat bevestigden de Jordaanse regering en de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter vandaag.

Het trainingsprogramma is van start gegaan in Jordanië en krijgt volgens functionarissen binnenkort navolging in Turkije. De Amerikanen zijn van plan uiteindelijk duizenden manschappen klaar te stomen voor de strijd in Syrië. De gematigde rebellen worden door de VS ook voorzien van uitrusting.

Volgens Carter is begonnen met de training van een kleine groep strijders. De VS beginnen spoedig met het opleiden van een tweede groep, zei de bewindsman op een persconferentie.

Het programma is volgens de Amerikaanse regering alleen gericht tegen Islamitische Staat, aangezien de VS niet in oorlog zijn met Syrië. Volgens critici is die theoretische beperking niet opgewassen tegen de realiteit van het conflict in Syrië, waar door de VS getrainde strijders waarschijnlijk vroeg of laat tegenover Syrische regeringstroepen zullen komen te staan.
Bron

1 opmerking:

  1. Straks krijgt de VS weer de schuld als deze groepen weer samen gaan werken met een andere extremistische groep, want ze krijgen altijd kritiek wat ze ook doen. Misschien zou het beter zijn als ze helemaal niks doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: