Translate

donderdag 28 mei 2015

Rusland hervat productie van jet-bommenwerpers

De supersonische Tupolevs Tu-22M vliegen boven het Kremlin. © afp.


De productie van de Russische supersonische bommenwerper Tu-160M zal na een jarenlange stilstand hervat worden en dan uitgerust met modern wapentuig de ruggengraat van de luchtmacht vormen. "We zullen minstens 50 toestellen in gebruik nemen", zei kolonel-generaal Viktor Bondarev vandaag in Moskou.

De atoommacht heeft beslist de vloot bommenwerpers uit te breiden met de wereldwijd grootste langeafstandsgevechtsvliegtuigen. "Het potentieel van de Tu-160 is nog niet volledig bereikt", zei Bondarev. De bouw van dit type vliegtuig was na de implosie van de Sovjetunie in 1991 grotendeels tot stilstand gekomen.

Antwoord op Stealths
Bondarev kondigde ook aan dat de luchtmacht 70 moeilijk op te sporen gevechtsvliegtuigen van het type PAK FA T-50 zal kopen. Het hoogtechnologische supersonische vliegtuig is "een goed antwoord" op de Amerikaanse Stealthjager F-22. Fabrikant Suchoi wil de serieproductie van het nauwelijks door de radar te ontdekken vliegtuig in 2017 beginnen, zei Bondarev volgens het persagentschap Interfax.

Kremlinbaas Vladimir Poetin had herhaaldelijk benadrukt dat ondanks de zware economische crisis de begroting van Defensie de hoogte zou ingaan.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: