Translate

zaterdag 9 mei 2015

Poetin geeft Nederlandse onderzoeker onderscheiding

President Vladimir Poetin spreekt op het Rode Plein in Moskou tijdens de grote militaire parade. © epa.

De Nederlandse onderzoeker Remco Reiding heeft vandaag een Russische onderscheiding gekregen voor zijn onderzoek naar oorlogsgraven van Sovjetmilitairen in Nederland. In een certificaat spreekt de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk zijn erkenning uit voor het werk van Reiding.

,,Het is altijd fijn om blijk van waardering te krijgen, vooral van het staatshoofd van het grootste land ter wereld'', zei Reiding. Hij werkt al zeventien jaar namens Stichting Ereveld aan het achterhalen van de identiteit van oorlogsdoden.

Het gaat om Sovjetmilitairen die zijn begraven op het Russisch Ereveld in Leusden. Op het veld liggen 865 oorlogsslachtoffers, voornamelijk uit de voormalige Sovjet-Unie. Van 198 slachtoffers heeft de stichting de identiteit achterhaald en contact opgenomen met de nabestaanden.

Reiding hoopt dat de erkenning van Poetin steun uit Nederland en Rusland oplevert voor het project. De onderscheiding werd uitgereikt door de Russische ambassadeur in Nederland Roman Kolodkin.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: